Regionální kolo Mistrovství ČR a naše čtvrté vítězství

Dne 29.11.2023 se konalo severočeské regionální kolo Mistrovství ČR oboru truhlář na Střední škole řemesel a služeb v Děčíně. 
Soutěže se účastnilo 24 žáků z 12 středních škol Ústeckého a Libereckého kraje. Žáci měli za úkol podle výkresové dokumentace vyrobit stoličku z připraveného materiálu, a to v celkovém čase 5 hodin. Stolička byla osazena průchozími čepy a dlaby s klínky. Hodnotily se rozměry stoličky dle výkresové dokumentace, čistota provedení a hlavně přesnost spojů.

Tuto soutěž již po druhé za sebou vyhrál Lukáš Jurček, žák třetího ročníku oboru truhlář ze Střední odborné školy, Litvínov - Hamr. Škola se tak stala již po čtvrté v řadě vítězi této soutěže. Této soutěže se zúčastnil také Petr Sucháň, žák třetího ročníku oboru umělecký truhlář a řezbář. Škola opět dokázala, že má špičku v truhlářských oborech. Toto vítězsví nás kvalifikovalo na finále Mistrovství ČR oboru truhlář, které se koná na jaře v Brně.

Soutěžícím moc děkujeme za příkladnou reprezentaci školy a učitelům odborného výcviku za důkladnou přípravu žáků. Vítězi gratulujeme a v neposlední řadě budeme držet palce při dalším konkurenčním klání.

odkaz na článek v Mosteckém deníku:https://mostecky.denik.cz/ctenar-reporter/regionalni-kolo-mcr-truhlar-decin-20231204.html 

foto č. 1: zde

foto č. 2: zde

foto č. 3: zde