Vítězství v Hluboši

Mladí truhláři ze SOŠ Litvínov - Hamr opět vítězové

Litvínov – Dne 21.11.2023 pořádalo SOU Hluboš další ročník soutěže mladých truhlářů. Adepti tohoto tradičního řemesla se tentokráte utkali ve výrobě netradičních spojů, konkrétně jednoho rohového a jednoho středového spoje. S těmito spoji se žáci příliš často nesetkávají, používají se totiž především v USA.

Své dovednosti předvedlo dvacet žáků z deseti škol. V takto nabité konkurenci se neztratili žáci SOŠ Litvínov–Hamr. Petr Sucháň obsadil páté místo, Lukáš Jurček v soutěži zvítězil.

„Z výkonů obou našich zástupců máme upřímnou radost, opět jen dokázali, že v oboru truhlář patříme k republikové špičce,“ konstatoval Bc. Miroslav Findeis, vedoucí učitel pro střediska truhlář, umělecký truhlář, operátor dřevařské a nábytkářské výroby, tesař a čalouník.

„Gratuluji ke skvělému výsledku, děkuji všem učitelům, kteří se podíleli na přípravě soutěžících. Zároveň do našich žáků vkládáme nemalé naděje směrem k regionálnímu kolu Mistrovství ČR oboru truhlář, které proběhne 29.11. 2023. Budeme držet palce!“ dodala ředitelka SOŠ Litvínov-Hamr Ing.Jitka Francírková

foto č. 1: zde

foto č. 2: zde

foto č. 3: zde

foto č. 4: zde